Wij komen geheel vrijblijvend langs om na te gaan of uw boekhouding en/of loonadministratie efficiënter en/of goedkoper kan. Ook in de avonduren.
Meer liquiditeit voor klein MKB
JUNI 2013

ABCOUDE - Nu banken veelal afhaken, is het lastig om als ondernemer je financiering rond te krijgen. Daarom is onderzoek gedaan naar een laagdrempelige financieringsoplossing voor het MKB. Ondernemers kunnen vanaf nu zonder businessplan, maar met recente jaarcijfers binnen 1 week financiering krijgen. Financieel dienstverlener Gothia B.V. en BusinessCompleet.nl gaan samen onder de naam BC Financiering dit product aanbieden.

Panteia/EIM: Prima alternatief
Nu de banken steeds lastiger kredieten verstrekken, moeten ondernemers creatiever worden om hun liquiditeit op orde te krijgen. Uit een recent gepubliceerd onderzoek van Panteia/EIM kwam naar voren dat factoring, wat nagenoeg hetzelfde is als financiering van facturen, een prima alternatieve financiering kan zijn. De onderzoekers: “Factoring biedt de ondernemer vooral werkkapitaalgerelateerde voordelen. MKB-ondernemers zijn positief over de directe kapitaalinjectie door gebruik van factoring …”

Financiering in hoofdlijnen
“Wij kopen debiteurenportefeuilles van bedrijven en keren binnen 24 uur ruim 90 procent uit van de openstaande facturen. Dat doen we in samenwerking met Gothia B.V., vanwege hun jarenlange ervaring in factoring en financiering.

Wat sterk is aan dit concept is tevens de snelheid; een ondernemer kan zonder businessplan en met recente jaarcijfers, al binnen 1 week over zijn geld beschikken”, aldus Serge Eikhoudt van BusinessCompleet.nl.

Bij een jaaromzet van 800.000 euro en een gemiddelde debiteurentermijn van 45 dagen, betekent dat ongeveer 100.000 euro meer liquiditeit voor een bedrijf. De uiteindelijke klant die de factuur moet betalen, zal daar overigens weinig van merken. In feite ontvangt hij dezelfde factuur met een ander bankrekeningnummer. En door maatwerkafspraken zullen klanten die te laat betalen altijd worden behandeld zoals dat vooraf is afgesproken.

Waarom financiering door BusinessCompleet.nl?
BC.nl is het grootste MKB platform van Nederland en biedt ondernemers steeds meer diensten om hen te ondersteunen en vooral te ontzorgen. Financiering van facturen past daar perfect in, omdat veel ondernemingen zorgen hebben over hun liquiditeit. Met een online bereik van ongeveer 100.000 unieke ondernemers per maand, kan BC Financiering veel ondernemers effectief ondersteunen.

Financiering van facturen nog weinig gebruikt
Financiering van facturen is echter bij lange na geen gemeengoed bij MKB-ondernemers. Uit onderzoek van BusinessCompleet.nl blijkt bijvoorbeeld dat een kleine 30 procent het begrip factoring en dus financiering van facturen kent. Factoring wordt echter nauwelijks ingezet. Volgens het al genoemde onderzoek van Panteia/EIM heeft de afgelopen twee jaar 7 procent van de onderzochte MKB'ers gebruik gemaakt van factoring. Dit komt deels door de hoge drempel.

Drempel van slechts 300.000 euro
Veelal wordt door aanbieders een omzet van minimaal een miljoen euro per jaar verlangd voordat factoring wordt aangeboden. Gothia B.V. en BusinessCompleet.nl brengen de drempel omlaag naar 300.000 euro! Hiermee kunnen veel meer ondernemers profiteren van de voordelen van factoring.

Voordelen
Om enkele voordelen van BC Financiering te benoemen:
• Binnen 24 uur ruim 90 procent van de openstaande debiteurenportefeuille op de rekening van de ondernemer!
• Zonder business plan binnen 1 week up and running (dus inclusief eerste uitbetalingen)
• 2 basiscriteria: minimaal 1 positieve jaarrekening en vanaf 300.000 euro jaaromzet.

Bron: BusinessCompleet


Andere tips & adviezen in de maand JUNI 2013:
Heeft u vragen of wilt u informatie aanvragen? Bel ons op: 06-53526210 of mail ons op: info@vanderhorst-admin.nl.
Laatste nieuws


Wat houdt de nieuwe KOR in?
JULI 2019

Na lang wachten is het eindelijk zo ver: een gemoderniseerde kleine ondernemersregeling (Kor) ...
Lees de nieuwsberichtenVerandering regels kleine ondernemers
JUNI 2019

Heeft uw bedrijf een energieverbruik van meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter aardgas? ...
Lees de nieuwsberichtenAanmelden KOR!
APRIL 2019

Je kunt je vanaf 1 juni 2019 bij de Belastingdienst aanmelden voor de nieuwe KOR ...
Lees de nieuwsberichten