Wij komen geheel vrijblijvend langs om na te gaan of uw boekhouding en/of loonadministratie efficiënter en/of goedkoper kan. Ook in de avonduren.
Zelf persoonsgegevens delen bij de overheid
OKTOBER 2017

Zelf regie houden over de eigen persoonsgegevens is belangrijk. De overheid erkent dat ook, blijkt uit aangekondigde maatregelen. Een gebruiker van overheidsdiensten moet voortaan zelf kunnen bepalen met wie de persoonsgegevens automatisch gedeeld mogen worden.

Organisaties worstelen vaak met de persoonsgegevens die ze van hun klanten hebben opgeslagen. Websites plaatsen bijvoorbeeld nog steeds cookies van derden, maar in hun privacyverklaring zijn ze vaag over de identiteit van deze ‘derde partijen’. Hoewel wetgeving organisaties al in de richting van meer transparantie stuurt, geeft de overheid nu het goede voorbeeld. In het regeerakkoord wordt aangekondigd dat gebruikers van overheidsdiensten meer zeggenschap over de eigen gegevens (tool) krijgen. Zij mogen zelf maatschappelijk relevante instanties en organisaties aanwijzen die automatisch bepaalde onderdelen van hun totale ‘persoonsgegevenspakket’ mogen ontvangen. Dat kunnen bijvoorbeeld alleen de NAW-gegevens zijn.

Opt-out wordt opt-in

De lijst van maatschappelijk relevante organisaties is divers. Daarop kunnen bijvoorbeeld kerkelijke organisaties staan, maar ook bibliotheken, patiëntenverenigingen, woningcorporaties, fondsenwervende organisaties en crematoria. Nu geldt vaak nog de regel dat deze organisaties de gevraagde gegevens automatisch toegestuurd krijgen tenzij de betrokkene daar bezwaar tegen heeft gemaakt. Deze opt-out wordt nu dus veranderd in een ‘opt-in’. Alleen kerkelijke organisaties blijven voorlopig nog onder de ‘opt-out’-regeling vallen.

Bron: Redactie OfficeRendement | Rendement.nl






Andere nieuwsberichten in de maand OKTOBER 2017:








Heeft u vragen of wilt u informatie aanvragen? Bel ons op: 06-53526210 of mail ons op: info@vanderhorst-admin.nl.
Laatste nieuws


Wat houdt de nieuwe KOR in?
JULI 2019

Na lang wachten is het eindelijk zo ver: een gemoderniseerde kleine ondernemersregeling (Kor) ...
Lees de nieuwsberichten



Verandering regels kleine ondernemers
JUNI 2019

Heeft uw bedrijf een energieverbruik van meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter aardgas? ...
Lees de nieuwsberichten



Aanmelden KOR!
APRIL 2019

Je kunt je vanaf 1 juni 2019 bij de Belastingdienst aanmelden voor de nieuwe KOR ...
Lees de nieuwsberichten