Wij komen geheel vrijblijvend langs om na te gaan of uw boekhouding en/of loonadministratie efficiënter en/of goedkoper kan. Ook in de avonduren.
Maximale duur 30%-regeling verkort van acht naar vijf jaar
OKTOBER 2017

In het regeerakkoord staat dat de maximale duur van de 30%-regeling voor expats wordt verkort. Nu is de maximale duur nog acht jaar, per 2019 wordt dat vijf jaar.

Tot 2019 kunnen werknemers nog maximaal acht jaar profiteren van de 30%-regeling. Vanaf 1 januari 2019 wordt de maximale duur vijf jaar. Dat blijkt uit het regeerakkoord 2017 (tool) dat de formatiepartijen gepresenteerd hebben. Werkgevers moeten die nieuwe termijn goed in de gaten houden! Als ze te lang een forfaitaire onbelaste vergoeding uitdelen aan een buitenlandse werknemer, kunnen ze een flinke naheffingsaanslag van de Belastingdienst tegemoetzien.

Geen aanpassing van kilometergrens

Door de 30%-regeling (tool) kunnen werkgevers zonder verdere bewijzen 30% van het loon van een werknemer inclusief de vergoeding onbelast uitbetalen als vergoeding voor de zogeheten extraterritoriale kosten die de werknemer heeft.Dit zijn de extra kosten die de werknemer maakt voor zijn verblijf in het buitenland. Uit de evaluatie van de 30%-regeling bleek al dat de maximale duur mogelijk korter zou worden. De in de evaluatie genoemde aanpassing van het aantal kilometers dat de werknemer voorafgaand aan de regeling buiten de Nederlandse grens moet wonen, komt niet in het regeerakkoord aan bod.

Bron: Redactie SalarisRendement | Rendement.nl






Andere nieuwsberichten in de maand OKTOBER 2017:








Heeft u vragen of wilt u informatie aanvragen? Bel ons op: 06-53526210 of mail ons op: info@vanderhorst-admin.nl.
Laatste nieuws


Wat houdt de nieuwe KOR in?
JULI 2019

Na lang wachten is het eindelijk zo ver: een gemoderniseerde kleine ondernemersregeling (Kor) ...
Lees de nieuwsberichten



Verandering regels kleine ondernemers
JUNI 2019

Heeft uw bedrijf een energieverbruik van meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter aardgas? ...
Lees de nieuwsberichten



Aanmelden KOR!
APRIL 2019

Je kunt je vanaf 1 juni 2019 bij de Belastingdienst aanmelden voor de nieuwe KOR ...
Lees de nieuwsberichten