Wij komen geheel vrijblijvend langs om na te gaan of uw boekhouding en/of loonadministratie efficiŽnter en/of goedkoper kan. Ook in de avonduren.
Administratie voeren: uitbesteden of zelf verzorgen?
JULI 2019

Als ondernemer krijg je zonder meer te maken met het bijhouden van een boekhouding. Je financiŽle administratie wordt in een financieel pakket verwerkt, waarna de accountant de jaarrekening kan samenstellen. Wat is wijsheid? Zelf verwerken of toch maar beter uitbesteden?

Eťn ding staat bij voorbaat vast. Een boekhouding is onlosmakelijk verbonden aan het ondernemerschap. Een goede administratie voeren is wettelijk verplicht.

De drie belangrijkste overwegingen om zelf je administratie te doen

1. Je doet het graag zelf
Misschien wel de belangrijke reden om zelf de financiŽle administratie te verzorgen: je beleeft er plezier aan. Maar als je er geen affiniteit mee hebt, kan je er beter niet aan beginnen. Je loopt het risico dat de kwaliteit van de administratie minder goed is, omdat je er onvoldoende kennis van hebt en misschien ook geen zin hebt om je er verder in te verdiepen. Investeer dus wijs: steek die tijd maar beter in je onderneming.

2. Je bespaart (misschien) kosten
Uitbesteden kost geld. Je kan overwegen om de boekhouding zelf te voeren en zo kosten te besparen. Die besparing hangt sterk af van de kwaliteit van de door jezelf geboekte administratie. Hoe meer aanpassingen de accountant moet doen, des te kleiner de besparing wordt. Ook hangt het voordeel af van de (licentie)kosten die je softwareleverancier je in rekening brengt. Voor administratieve hulp moet je je accountant toegang geven tot je administratie. Bedenk vooraf goed of je de verwachte besparing daadwerkelijk kunt realiseren.

3. Je hebt meer inzicht in de zaak
Het verkrijgen van goed inzicht in je financiŽle huishouding is misschien wel de belangrijkste reden om zelf de boekhouding te doen. Belangrijk is dan wel dat je geheel bij bent met het verwerken van de administratie. Als je maar ťťn keer per jaar of per kwartaal de administratie inboekt, vergroot dit het inzicht maar minimaal. Dit inzicht kan je accountant je ook geven, zoals hier te lezen valt.

Ik wil zelf boeken, maar in welk pakket dan?
Administratiekantoor van der Horst biedt GRATIS voor vaste klanten online (cloud)oplossingen aan. Het komt steeds minder voor om software op je computer te moeten installeren. Je beschikt automatisch over de nieuwste versie van het programma en je hoeft geen back-ups te maken. Vaak kan je accountant op afstand met je meekijken.
Dit zijn o.a. de online (cloud)oplossingen:
ē Management informatie
ē Factureren vanuit het boekhoudpakket
ē Bankmutaties en/of declaraties die met andere software is gemaakt digitaal inlezen
ē Betaalbestanden vanuit het boekhoudpakket kunnen worden aangeboden aan mijn huisbankier

Wat zijn de voordelen van uitbesteden van je administratie?
Zelf je financiŽle administratie voeren kost tijd. Tijd die je als ondernemer niet meer kunt gebruiken voor je klanten. Daarnaast worden kundigheid, affiniteit en motivatie van je verwacht. Je administratie moet namelijk wel gedegen worden gevoerd. Door allerhande digitale koppelingen is je accountant in staat je administratie op een efficiŽnte manier te verwerken. Bijkomend voordeel van uitbesteden is dat je meteen een financieel kundige sparringpartner in huis neemt. Of kies voor de gulden middenweg. Voer je administratie zelf en vraag je accountant om periodiek naar je administratie te kijken.

Vraag het Administratiekantoor van der Horst
Administratie zelf verzorgen of uitbesteden? Ons kantoor helpt je graag persoonlijk tijdens een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek met het maken van een goede keuze.

Bron: Alfa accountants en adviseurs | Rohalt Janssens


Andere nieuwsberichten in de maand JULI 2019:
Heeft u vragen of wilt u informatie aanvragen? Bel ons op: 06-53526210 of mail ons op: info@vanderhorst-admin.nl.
Laatste nieuws


Wat houdt de nieuwe KOR in?
JULI 2019

Na lang wachten is het eindelijk zo ver: een gemoderniseerde kleine ondernemersregeling (Kor) ...
Lees de nieuwsberichtenVerandering regels kleine ondernemers
JUNI 2019

Heeft uw bedrijf een energieverbruik van meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter aardgas? ...
Lees de nieuwsberichtenAanmelden KOR!
APRIL 2019

Je kunt je vanaf 1 juni 2019 bij de Belastingdienst aanmelden voor de nieuwe KOR ...
Lees de nieuwsberichten