Wij komen geheel vrijblijvend langs om na te gaan of uw boekhouding en/of loonadministratie efficiënter en/of goedkoper kan. Ook in de avonduren.
Meld je aan voor de nieuwe kleineondernemersregeling!
APRIL 2019

Je kunt je vanaf 1 juni 2019 bij de Belastingdienst aanmelden voor de nieuwe kleineondernemersregeling. Aanmelden is nodig omdat de regeling per 2020 wordt gewijzigd. Als je al vanaf 1 januari 2020 gebruik wilt maken van de nieuwe regeling, zorg dan dat je vóór 20 november 2019 bent aangemeld.

Oude versus nieuwe kleineondernemersregeling
Onder de huidige kleineondernemersregeling geldt dat je geen btw hoeft af te dragen als er op jaarbasis niet meer dan € 1345 aan btw is verschuldigd. Moet je meer btw afdragen, maar niet meer dan € 1883, dan krijg je een korting. Onder de nieuwe kleineondernemersregeling geldt er een btw-vrijstelling als je omzet op jaarbasis niet meer bedraagt dan € 20.000. De per saldo af te dragen btw is dus niet meer van belang. Er wordt voortaan alleen nog maar naar de omzet gekeken.

De nieuwe regeling
Als je onder die omzetdrempel blijft, breng je geen btw meer in rekening en hoef je geen aangifte meer te doen. Ook kun je geen btw meer in aftrek brengen. Als je je eenmaal hebt aangemeld, dan zit je tenminste voor drie jaar vast aan de nieuwe regeling.

Ook rechtspersonen!
De nieuwe regeling staat ook open voor rechtspersonen, zoals bv's, verenigingen en stichtingen. Dit is onder de huidige regeling niet het geval.

Let op! Als je nu al - op grond van de huidige kleineondernemersregeling - een ontheffing hebt van je administratieve verplichtingen, hoef je je niet aan te melden. De fiscus gaat er namelijk vanuit dat je in dat geval ook de nieuwe regeling wilt toepassen en stuurt jou hierover een brief. Daarin staat ook wat je moet doen als je de nieuwe regeling juist niet wilt toepassen.

Bron: Alfa | Harm-Jan de Boer


Andere nieuwsberichten in de maand APRIL 2019:
Heeft u vragen of wilt u informatie aanvragen? Bel ons op: 06-53526210 of mail ons op: info@vanderhorst-admin.nl.
Laatste nieuws


Wat houdt de nieuwe KOR in?
JULI 2019

Na lang wachten is het eindelijk zo ver: een gemoderniseerde kleine ondernemersregeling (Kor) ...
Lees de nieuwsberichtenVerandering regels kleine ondernemers
JUNI 2019

Heeft uw bedrijf een energieverbruik van meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter aardgas? ...
Lees de nieuwsberichtenAanmelden KOR!
APRIL 2019

Je kunt je vanaf 1 juni 2019 bij de Belastingdienst aanmelden voor de nieuwe KOR ...
Lees de nieuwsberichten