Wij komen geheel vrijblijvend langs om na te gaan of uw boekhouding en/of loonadministratie efficiŽnter en/of goedkoper kan. Ook in de avonduren.
Wat missen we in de plannen?
SEPTEMBER 2018

Rondom het welbekende DBA-dossier is er nog geen licht aan het einde van de tunnel. Een onafhankelijke commissie krijgt nu de opdracht om met voorstellen te komen, verwachte oplevering per 2019. Ook de uitkomsten van het onderzoek naar veranderingen in box 3 laten nog op zich wachten. Verder wachten we op juridisch gebied ook op een aantal wijzigingen. Denk bijvoorbeeld aan wetgeving waarbij je bij wanbetaling van een debiteur eerst een betalingsregeling aan moet bieden voor je naar de rechter kunt stappen.

Ondernemer of werknemer (DBA-dossier)
Belangrijke wetgeving waar we al veel langer op wachten is die op het gebied van de zzpíer. We zitten nog steeds met een tussenfase waarbij de Belastingdienst niet handhaaft, tenzij sprake is van kwaadwillenden. Het kabinet kondigt nu in de miljoenennota aan dat er een onafhankelijke commissie komt die met duidelijke voorstellen moet komen. Deze commissie moet ook breder kijken dan alleen deze zzp-problematiek, zoals naar ontslagrecht en transitievergoeding. Dit alles met het doel om het voor werkgevers aantrekkelijker te maken om vaste contracten aan te bieden.

Ontwikkelingen box 3
Ook rondom de belastingheffing over vermogen in box 3 van de inkomstenbelasting is het al enige tijd stil. Ook nu komt hier weinig duidelijkheid over. Naar verluidt is de huidige staatssecretaris Snel geen voorstander van een heffing over het werkelijke rendement in de plaats van het huidige systeem van forfaitair rendement. Het systeem blijft dus in 2019 vooralsnog hetzelfde. Enkel de forfaitaire rendementen zullen iets wijzigen.

Verdere wetgeving
Los van deze onderwerpen is er ook al wetgeving uit het regeerakkoord in wording. Ben je ondernemer, dan zijn voor jou belangrijk:

- wetgeving met betrekking tot de registratie van de uiteindelijk belanghebbende van een onderneming, de zogenaamde UBO;
- wetgeving waardoor je bij wanbetaling van een debiteur, deze eerst verplicht een betalingsregeling moet aanbieden voordat je naar de rechter kunt stappen;
- het uitbreiden van de mogelijkheden van mediation en het professionaliseren daarvan;
- nieuwe regels voor franchisecontracten.

Wetgeving op privťgebied
Ook op privťgebied is wetgeving aangekondigd. De belangrijkste hiervan is de mogelijke beperking van notariskosten als je toch in de aloude algehele gemeenschap van goederen wilt trouwen. Iets wat nu, zonder huwelijkse voorwaarden te maken bij de notaris, niet mogelijk is.

Vraag het Alfa
Al met al dus komen er dus ook op het juridisch gebied belangrijke wijzigingen aan. Zeker de UBO-registratie zal veel impact hebben. Om die te voorkomen worden nu al diverse structuren geadviseerd, maar of die in de uiteindelijke wetgeving stand zullen houden, is maar zeer de vraag.
Als actie gewenst en verantwoord is, zullen de juristen van Alfa Accountants en Adviseurs je natuurlijk op tijd informeren. Dit geldt vanzelfsprekend ook voor alle andere wetgeving die voor de ondernemer van belang is.


Bron: Joost Blom | Alfa.nl


Andere nieuwsberichten in de maand SEPTEMBER 2018:
Heeft u vragen of wilt u informatie aanvragen? Bel ons op: 06-53526210 of mail ons op: info@vanderhorst-admin.nl.
Laatste nieuws


Verplichte pesioenopbouw zzpíers.
OKTOBER 2018

Het Nibud, dat consumenten voorlichting geeft over financiŽle zaken, pleit voor verplichte pensioenopbouw voor ...
Lees de nieuwsberichtenTop vijf fiscale maatregelen Prinsjesdag.
OKTOBER 2018

Prinsjesdag 2018 is alweer enkele weken voorbij. De rust lijkt weergekeerd, maar is dat terecht? ...
Lees de nieuwsberichtenDe Prinsjesdagplannen voor 2019.
SEPTEMBER 2018

Zoals gezegd zitten er veel tariefsverlagingen in de belastingplannen. Dit pakt voor iedereen gunstig uit ...
Lees de nieuwsberichten