Wij komen geheel vrijblijvend langs om na te gaan of uw boekhouding en/of loonadministratie efficiŽnter en/of goedkoper kan. Ook in de avonduren.
NIBUD: verplichte pesioenopbouw voor zzpíers
OKTOBER 2018

Het Nibud, dat consumenten voorlichting geeft over financiŽle zaken, pleit voor verplichte pensioenopbouw voor alle werkenden, ook zzpíers. De stichting waarschuwt dat een groeiende groep ouderen dreigt te ontstaan die financieel moeilijk kan rondkomen. Dit meldt het Nibud in een rapport.

Automatische pensioenvoorziening
De stichting schrijft dat veel mensen niet uit zichzelf actief aan de slag gaan met hun financiŽle situatie na pensionering. Volgens het Nibud zijn mensen daarom meer geholpen met automatische pensioenvoorziening dan met nog meer pogingen om hen zelf iets te laten ondernemen.

Moeite met rondkomen
Het Nibud verwacht dat over 15 tot 20 jaar het aantal gepensioneerden dat moeite heeft met rondkomen, zal toenemen. Op dit moment komt een derde van de gepensioneerden moeilijk rond. Van de voormalig zelfstandigen komt 44 procent moeilijk rond. Van gepensioneerde huurders en mensen die ooit gescheiden zijn, heeft ongeveer de helft moeite met rondkomen.

Pensioen en woning
De stichting vervolgt dat het niet verstandig is om geld uit de pensioenpot te gebruiken voor de aankoop van een woning. Ook vindt het Nibud mensen die denken dat gepensioneerden kunnen leven van de verkoop van hun woning, te optimistisch. In de praktijk blijkt dat de meeste gepensioneerden zo lang mogelijk in hun eigen huis willen blijven wonen. Verder zou het makkelijker moeten worden om na pensionering de overwaarde op de woning te verzilveren zonder te hoeven verhuizen.

Bron: NIBUD | nextens.nl


Andere nieuwsberichten in de maand OKTOBER 2018:
Heeft u vragen of wilt u informatie aanvragen? Bel ons op: 06-53526210 of mail ons op: info@vanderhorst-admin.nl.
Laatste nieuws


Wat houdt de nieuwe KOR in?
JULI 2019

Na lang wachten is het eindelijk zo ver: een gemoderniseerde kleine ondernemersregeling (Kor) ...
Lees de nieuwsberichtenVerandering regels kleine ondernemers
JUNI 2019

Heeft uw bedrijf een energieverbruik van meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter aardgas? ...
Lees de nieuwsberichtenAanmelden KOR!
APRIL 2019

Je kunt je vanaf 1 juni 2019 bij de Belastingdienst aanmelden voor de nieuwe KOR ...
Lees de nieuwsberichten