Wij komen geheel vrijblijvend langs om na te gaan of uw boekhouding en/of loonadministratie efficiënter en/of goedkoper kan. Ook in de avonduren.
Autorijden in 2014 voor veel automobilisten weer een stukje duurder
FEBRUARI 2014

Autorijden wordt in 2014 voor veel automobilisten weer een stukje duurder, met dank aan de aanscherpingen in de diverse autobelastingen. Nog altijd luidt het devies: hoe zuiniger de auto, hoe minder belasting u betaalt. Minder zuinige auto's worden ook in 2014 zwaarder belast.

Einde vrijstelling motorrijtuigenbelasting
De vrijstelling in de motorrijtuigenbelasting (MRB) die gold voor zéér zuinige personenauto's (benzine max. 110 gr/km, diesel max. 95 gr/km) is met ingang van 1 januari 2014 komen te vervallen voor zowel nieuwe als bestaande personenauto's. Er wordt nog één uitzondering gemaakt voor auto's met een CO 2 -uitstoot van niet meer dan 50 gr/km. Voor deze voornamelijk (semi)elektrische auto's loopt de vrijstelling nog door tot en met 2015. Daarna zijn ook deze zéér zuinige auto's niet meer vrijgesteld.

Oldtimervrijstelling aan banden
De oldtimervrijstelling in de MRB is aan banden gelegd. Alleen voor auto's van 40 jaar en ouder geldt nog een vrijstelling. Voor een jongere klassieke benzineauto vanaf 26 jaar en niet ouder dan 40 jaar valt u nog deels in de vrijstelling. U betaalt voor een dergelijke auto het kwarttarief in de MRB (maximaal € 120 per kalenderjaar), mits u met de auto in de maanden januari, februari en december geen gebruikmaakt van de openbare weg.

Let op! Voor een jonge klassieke auto tussen de 26 en 40 jaar oud die op diesel of gas rijdt, betaalt u vanaf dit jaar het volle MRB-tarief.

BPM aangescherpt
De overheid gebruikt ook de BPM (belasting personenauto's en motorrijwielen) om u te stimuleren een zuinige en schone auto aan te schaffen. Dit jaar is het laatste jaar dat er nog onderscheid wordt gemaakt in de CO 2 -grenzen voor benzine en diesel. Vanaf 2015 gelden in de BPM voor benzine- en dieselauto's dezelfde CO 2 -grenzen. In 2014 zijn benzineauto's met een CO 2 -uitstoot van maximaal 88 gram per kilometer vrijgesteld van BPM (dieselauto maximaal 85 gram/km). Verder is de korting van € 500 op de BPM voor een Euro-6-dieselpersonenauto met ingang van dit jaar komen te vervallen.

Bijtelling auto van de zaak
Overweegt u de aanschaf van een nieuwe (lease)auto van de zaak, dan moet u voor het bijtellingspercentage tot slot ook rekening houden met een aanscherping van de CO 2 -grenzen. De 0%-bijtelling is met ingang van dit jaar komen te vervallen. Schaft u dit jaar of in 2015 een zakelijke auto aan met een CO 2 -uitstoot minder dan 51 gr/km en rijdt u hiermee op jaarbasis meer dan 500 km privé, dan moet u rekening houden met 7% bijtelling gedurende 60 maanden. Voor een nieuwe, volledig elektrische auto (CO 2 -uitstoot 0 gr/km) bedraagt de bijtelling 4%.

Bron: Groep Kennemerwaart


Andere nieuwsberichten in de maand FEBRUARI 2014:
Heeft u vragen of wilt u informatie aanvragen? Bel ons op: 06-53526210 of mail ons op: info@vanderhorst-admin.nl.
Laatste nieuws


Wat houdt de nieuwe KOR in?
JULI 2019

Na lang wachten is het eindelijk zo ver: een gemoderniseerde kleine ondernemersregeling (Kor) ...
Lees de nieuwsberichtenVerandering regels kleine ondernemers
JUNI 2019

Heeft uw bedrijf een energieverbruik van meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter aardgas? ...
Lees de nieuwsberichtenAanmelden KOR!
APRIL 2019

Je kunt je vanaf 1 juni 2019 bij de Belastingdienst aanmelden voor de nieuwe KOR ...
Lees de nieuwsberichten