Wij komen geheel vrijblijvend langs om na te gaan of uw boekhouding en/of loonadministratie efficiënter en/of goedkoper kan. Ook in de avonduren.
Flex-BV massaal aangevraagd
OKTOBER 2012

ABCOUDE - De flex-BV is een groot succes. Het aantal aanvragen om een BV op te richten is fors gestegen, sinds op 1 oktober het nieuwe BV-recht van kracht werd. In de eerste vier dagen zijn bij notarissen evenveel aanvragen binnengekomen als normaal in een maand. Dat komt neer op een kleine 3000 BV's. Dat blijkt uit cijfers van DeGoedkoopsteNotaris.nl.

‘Ondernemers hebben bewust op flex-BV gewacht'
“De introductie van de flex-BV lijkt een enorm succes te worden”, zegt Peter Ruys, directeur van de onafhankelijke vergelijkingssite DeGoedkoopsteNotaris.nl. “We zien dat het drukker wordt bij de notaris en de aanvragen stromen binnen. De drempel om een BV te starten is voor een groot deel weggenomen. Het lijkt er op dat veel ondernemers bewust gewacht hebben tot 1 oktober om deze stap te nemen.”

Flex-BV oprichten kost gemiddeld 950 euro
Het oprichten van een BV kost bij de notaris gemiddeld 950 euro. Maar de ene notaris is de andere niet, waar het gaat om de tarieven die notarissen bij het oprichten van een BV in rekening brengen.

Tarieven notarissen lopen sterk uiteen
Zo vraagt de goedkoopste notaris in Castricum 376 euro, terwijl de notaris in Den Haag 1359 euro vraagt.

Een verschil van bijna 1000 euro. Het loont dus de moeite om tarieven te vergelijken voordat u met een notaris in zee gaat.

Voordelen nieuwe BV
Sinds 1 oktober is het oprichten van een BV een stuk eenvoudiger geworden. Zo is het verplichte startkapitaal van 18.000 euro niet meer nodig. De verplichte bankverklaring en de verplichte accountantsverklaring zijn vervallen. Voorts is het makkelijker geworden om tussentijds de statuten te wijzigen en het is mogelijk om stemrechtloze of winstrechtloze aandelen uit te geven. Daarnaast mag u besluiten nemen buiten de algemene vergadering om, mag u buiten Nederland vergaderen en kunt u zelf kiezen de overdracht van aandelen wel of niet te beperken.

Minder administratieve lasten
Het doel van het nieuwe BV-recht is om de administratieve lasten te verlichten en het Nederlandse bedrijfsleven internationaal aantrekkelijker te maken.

Bron: Rikco Pardoen | BusinessCompleet.nl


Andere nieuwsberichten in de maand OKTOBER 2012:
Heeft u vragen of wilt u informatie aanvragen? Bel ons op: 06-53526210 of mail ons op: info@vanderhorst-admin.nl.
Laatste nieuws


Wat houdt de nieuwe KOR in?
JULI 2019

Na lang wachten is het eindelijk zo ver: een gemoderniseerde kleine ondernemersregeling (Kor) ...
Lees de nieuwsberichtenVerandering regels kleine ondernemers
JUNI 2019

Heeft uw bedrijf een energieverbruik van meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter aardgas? ...
Lees de nieuwsberichtenAanmelden KOR!
APRIL 2019

Je kunt je vanaf 1 juni 2019 bij de Belastingdienst aanmelden voor de nieuwe KOR ...
Lees de nieuwsberichten