Wij komen geheel vrijblijvend langs om na te gaan of uw boekhouding en/of loonadministratie efficiënter en/of goedkoper kan. Ook in de avonduren.
Tarief energiebelasting flink verhoogd
OKTOBER 2017

In het regeerakkoord staan drie maatregelen die de energiebelasting flink verhogen. Organisaties zullen hierdoor meer energiebelasting gaan betalen. Bij de doorberekening van de energiebelastingtarieven is gestreefd naar een evenwichtige verdeling over de organisaties.

Milieuvervuilend gedrag wil het nieuwe kabinet ontmoedigen door organisaties hier een dure prijs voor te laten betalen. Dit wordt gerealiseerd door de invoering van een CO2-minimumprijs in de elektriciteitssector en 3 aanpassingen in de energiebelasting:

- Een hoger tarief: voor het verbranden en storten van afvalstoffen zullen organisaties per 2019 een hoger tarief betalen. Daarnaast wordt de grondslag verbreed door de afschaffing van een aantal vrijstellingen. Voor het invoeren van deze maatregel is een exportheffing (tools) noodzakelijk.

- Verlaging belastingvermindering energiebelasting: deze belasting gaat van € 308 miljoen met € 51 miljoen omlaag naar € 257 miljoen.

- Nieuwe energiebelastingtarieven voor aardgas en elektriciteit: de tarieven van de eerste schijf aardgas in de energiebelasting gaan omhoog en de tarieven in de eerste schijf voor elektriciteit gaan omlaag.
De SDE-regeling zet het nieuwe kabinet voort

De huidige subsidieregeling Stimulering Duurzame Energie (SDE) wil het nieuwe kabinet voortzetten en verbreden. De SDE-regeling (en de daaraan gekoppelde opslag duurzame energie) wordt voortgezet en verbreed. Bij deze regeling gaat het om investeringen in zonnepanelen, windmolens of andere duurzame energiebronnen. Met de SDE-regeling levert de overheid een belangrijke bijdrage aan het Energieakkoord om 14% hernieuwbare energie in 2020 te realiseren en 16% hernieuwbare energie in 2023.

Bron: Redactie FiscaalRendement | Rendement.nl






Andere nieuwsberichten in de maand OKTOBER 2017:








Heeft u vragen of wilt u informatie aanvragen? Bel ons op: 06-53526210 of mail ons op: info@vanderhorst-admin.nl.
Laatste nieuws


Wat houdt de nieuwe KOR in?
JULI 2019

Na lang wachten is het eindelijk zo ver: een gemoderniseerde kleine ondernemersregeling (Kor) ...
Lees de nieuwsberichten



Verandering regels kleine ondernemers
JUNI 2019

Heeft uw bedrijf een energieverbruik van meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter aardgas? ...
Lees de nieuwsberichten



Aanmelden KOR!
APRIL 2019

Je kunt je vanaf 1 juni 2019 bij de Belastingdienst aanmelden voor de nieuwe KOR ...
Lees de nieuwsberichten