Wij komen geheel vrijblijvend langs om na te gaan of uw boekhouding en/of loonadministratie efficiënter en/of goedkoper kan. Ook in de avonduren.
Leeftijdsonafhankelijke pensioenpremie voor iedereen
OKTOBER 2017

De formatiepartijen willen dat de pensioenpremie straks leeftijdsonafhankelijk wordt voor iedereen. Oudere werknemers mogen dus niet – zoals nu bij beschikbarepremieregelingen vaak het geval is – een hogere premie betalen dan hun jongere collega’s.

In het nieuwe pensioenstelsel wordt een leeftijdsonafhankelijke premie verplicht voor alle regelingen. Nu is het vooral bij beschikbarepremieregelingen nog vaak zo dat oudere werknemers een hogere premie betalen dan hun jongere collega’s. Als het aan de formatiepartijen ligt, komt daar een einde aan. Dat blijkt uit het regeerakkoord 2017 (tool). De pensioenpremie wordt dan dus voor elke deelnemer gelijk. Die gelijkheid wil niet zeggen dat het gaat om hetzelfde bedrag aan premie, maar wel om hetzelfde percentage van het loon of de pensioengrondslag.

Opbouw moet inzichtelijker

Door de invoering van het persoonlijk pensioenvermogen wordt de premie die de deelnemer en zijn werkgever betalen gebruikt voor de opbouw van een persoonlijke pensioenpot. Voor de werknemer is daardoor inzichtelijker hoeveel vermogen hij heeft opgebouwd. Dat is onder het huidige pensioenstelsel voor veel deelnemers onduidelijk.

Bron: Redactie FiscaalRendement | Rendement.nl






Andere nieuwsberichten in de maand OKTOBER 2017:








Heeft u vragen of wilt u informatie aanvragen? Bel ons op: 06-53526210 of mail ons op: info@vanderhorst-admin.nl.
Laatste nieuws


Wat houdt de nieuwe KOR in?
JULI 2019

Na lang wachten is het eindelijk zo ver: een gemoderniseerde kleine ondernemersregeling (Kor) ...
Lees de nieuwsberichten



Verandering regels kleine ondernemers
JUNI 2019

Heeft uw bedrijf een energieverbruik van meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter aardgas? ...
Lees de nieuwsberichten



Aanmelden KOR!
APRIL 2019

Je kunt je vanaf 1 juni 2019 bij de Belastingdienst aanmelden voor de nieuwe KOR ...
Lees de nieuwsberichten